image/svg+xml
img

Poteci și peisaje
Uimitoare

Canioane, lacuri cu apă albastră, poduri din lemn, trasee montane alpine, te vor trimite cu gândul la povești.

img

Cele mai emblematice
specii de faună din Europa

Munții Bucegi adăpostesc o mare biodiversitate, cele mai emblematice specii fiind ursul brun, lupul, capra neagră, cerbul comun, râsul, jderul, chiar și acvile de munte au fost văzute aici.

img


Formațiuni Stâncoase Unice

Parcul Natural Bucegi găzduiește unele dintre cele mai impresionante sculpturi naturale în piatră din Europa, rezultate în urma eroziunii eoliene asupra rocilor conglomerate, de-a lungul a mii de ani. Cele mai populare sunt Sfinxul și Babele, un cap uman și, respectiv, mai multe stânci în formă de ciuperci.

welcome_video YouTube
Azi, 10th Decembrie 2023

-3 °C
Vânt 43 km/h

Vârful Omu, Munții Bucegi
img
Despre noi

Parcul Natural Bucegi

Localizat în inima României, între zone urbane de importanță majoră și aproape de renumita stațiune turistică montană - Sinaia, Parcul Natural Bucegi este o arie protejată extrem de populară la nivel național și parte din rețeaua de arii protejate de interes internațional, Natura 2000. Unele dintre cele mai cunoscute atracții asociate cu Parcul Natural Bucegi, pe lângă populația mare de urși și peisajele uimitoare, sunt Sfinxul și Babele, roci conglomerate sculptate prin eroziune eoliană. Parcul Natural Bucegi a fost înființat în anul 2003, de către guvernul României, devenind un sanctuar pentru conservarea peisajelor culturale tradiționale, în care activitățile umane sustenabile sunt parte din natură. Cu o biodiversitate impresionantă privind fauna și flora, inclusiv specii endemice sau rare, această arie protejată a fost subiect de studiu pentru biologi locali sau internaționali, încă din secolul 19. De altfel, multe legende și povești supranaturale din Munții Bucegi, au adus notorietate acestei zone, ca una dintre cele mai misterioase din țară.


Suprafață, ha
32,500
Altitudine maximă, m
2,505
Turiști pe an
1,000,000
Mai mult
Partenerii noștri

Sprijinul nostru

Romaqua Group
ANAP
Tornator SRL
Salvamont Dâmbovița
Gendarmerie Dâmbovița
Gendarmerie Brașov
Gendarmerie Prahova
Salvamont Prahova
Salvamont Brașov
Activități

Ce poți face aici

img
01
Observați
Fauna sălbatică
img
03
Explorați
Trasee Uimitoare
img
04
Conectați-vă
cu Natura
img
05
img
06
Sporturi
de Iarnă
Parc map

Hartă a Parcului Natural Bucegi

Vezi harta
Author thumbnail
Păreri

Povestioare de la
vizitatori

bg

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru

Și veți primi cele mai noi știri

img

#parculnaturalbucegi